Michel Poels, dirigent

Michel Poels (Nijmegen, 10 mei 1968) studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en koordirectie aan het Utrechts Conservatorium (HKU), waar hij op 10 mei 2019 zijn Master of Music behaalde. In 1994 won Michel het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland in zijn leeftijdscategorie. Van 1999 tot medio 2013 maakte Michel deel uit van het professionele kamerkoor Cappella Amsterdam. Op dit moment zingt hij incidenteel bij Vocalconsort Berlin. Michel is een veelgevraagd zanger in muziektheaterproducties en heeft de meeste grote oratoriumwerken op zijn naam staan. Hij zong op festivals van internationale betekenis zoals November Music, Grachtenfestival en Musicmonat Basel. In 2020 zal Michel deel uitmaken van de muziektheaterproducties Pilgrimdaughters, van de Schiedamse organisatie Interno, en van Yeats - The Land of Hearts's Desire, waarin hij de titelrol van de dichter W.B. Yeats zal vertolken. 

Muziektheater

Samen met Petra Ehrismann richtte hij Zangstudio Haarlem op, een organisatie die zich richt op samenwerking tussen professionals en amateurs in de regio Zuid-Kennemerland. Muziektheaterproducties van hun hand zijn: Kenau de Opera, Cajanus – een gigantische opera, die in de zomer van 2019 haar Finse première beleefde en Rossini.nu. Op dit moment werkt hij met de Russische regisseur Ekaterina Vasileva aan de nieuwe muziektheaterbeleving Cavalleria Rusticana die op 4 maart 2021 in Haarlem in première gaat. In oktober 2019 richtte hij Zangstudio Delft op voor muziektheater in de regio Delflanden. In juli 2020 staat er de Top 2000 Summer Scratch op het programma. Hun eerste muziektheaterproductie zal in het voorjaar van 2022 op de planken staan.

Drie koren

Naast de twee ensembles van Zangstudio Delft - Rock me Amadeus en Lady Amazone - dirigeert Michel Poels het Randstedelijk Kamerkoor van Zangstudio Haarlem, waarmee hij in maart van 2020 Misa a Buenos Aires (Misa Tango) van Martín Palmeri zal uitvoeren. 

Per februari 2020 is hij dirigent van KCOV Halleluja te Rotterdam. Op het programma staan Carmina Burana (oktober 2020) en de Johannes Passion (maart 2021). Als gastdirigent zal hij in april van 2020 Messa di Gloria van Puccini uitvoeren met koor en orkest van HWSO/HAK Wageningen, in Musis Sacrum te Arnhem.

www.michelpoels.nl